Profi légifotók és videókegyenesen a magasból

Létrejött a magyar drónos koalíció

Hatvan alapító taggal jött létre a Magyar Drón Koalíció, amelynek célja, hogy a biztonságos üzemeltetés, és támogató jogszabályi keretrendszer mellett, ösztönözze a drónok széles körű elterjedését hazánkban. Bár az év eleje óta Magyarországon különösen nehéz helyzetben vannak a hobbidrónosok, akik jogszerűen szeretnének repülni, lassan de biztosan történhetnek pozitív változások az ügyben, a mai esemény legalábbis ezt vetíti előre. A minisztériumokkal, háttérintézményekkel és érdekképviseleti szervekkel, valamint akadémiai és iparági szereplőkkel megalakult szervezet ugyanis legfőbb feladatai között tartja számon, hogy a jogszabályi környezet kialakításában vegyen részt.

A Magyarországi Drón Koalíció létrejöttének pillanata

A Magyarországi Drón Koalíció létrejöttének pillanata

A szervezetet az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Széchenyi István Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, valamint a HungaroControl Zrt. közösen hívták életre. Az együttműködési fórum koordinációs feladatait a Közlekedéstudományi Intézet és a Digitális Jólét Program (DJP) látja el.

Prof. Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter így nyilatkozott:

A drónok mára a hétköznapjaink részévé váltak és az elkövetkező években további széles körű növekedésre számítunk egyre több iparágban. Egy támogató szabályozási környezet kialakításán keresztül világszínvonalú drón-ökoszisztéma létrehozása a célunk, amely nemzetközi szinten is versenyelőnyhöz juttatja Magyarországot.

A koalíció célul tűzte ki, hogy szakmai és együttműködési kapcsolatot alkosson a fejlesztők, az állami és piaci szereplők, valamint a felhasználók között, valamint konferenciák létrehozásában és lebonyolításában is szeretnének részt venni.

A Duplitec Kft. részéről Nagy György írta alá a dokumentumot

A Duplitec Kft. részéről Nagy György írta alá a dokumentumot

A hatvan tag képviselője kézjegyével látta el az első dokumentumot, a Dronerz a Duplitec Kft. székhelyén örökítette meg a pillanatot, ahol Nagy György ügyvezető igazgató szignózta a saját példányát.

Forrás: Dronerz

Hozzászólás küldése